Februar nyhedsbrev 2018

Hvad sker der i februar måned


Februar

17. Fernisering
19. Filmaften
21. Bustur – Jerez
21: Møde – Benalmadena

Marts
18. Generalforsamling

Formanden har ordet
Så er klubben så småt ved at komme i omdrejninger igen, januar er altid en lidt død måned indtil vore medlemmer vender tilbage til kysten.
Af vore aktiviteter i januar kan nævnes fernisering af værker af kunsthåndværkeren, designeren og skulptøren Karen B. Clausen.
Vi har haft vor månedlige filmaften og som noget nyt en foredragsaften – og det er noget vi fortsat vil arrangere.
Udover foredrag og filmaften kan vi i februar også tilbyde en ny interessant udflugt med bus, som vi har kaldt Jerez-vin, heste og tyre.
Husk at klubben er åben på hverdage og lørdage med tilbud som bibliotek, bridge, drengegymnastik, yoga, malerværksted, skydning, petanque og zumba. I kan besøge den dejlige restaurant og Lis på kontoret kan besvare spørgsmål om klubben i øvrigt Og se også vor hjemmeside – http://www.clubdanes.dk/

60 års jubilæumsfest på Solkysten
med Johnny Reimar
123tours fra Almuñecar har indgået et samarbejde med Johnny Reimar om koncerten, og vi er så heldige, at Johnny Reimar kommer forbi Club Danés  torsdag den 15. marts, hvor vi skal være med til at fejre hans 60 år med rock, smølfer og fællessang.                    Johnny Reimar blev landskendt med bandet The Cliffters, hvor de hurtigt kom til at ligge nummer 1 på de danske hitlister. De efterfølgende årtier blev han en af landets mest folkekære kunstnere.
Koncerten løber som sagt af stablen torsdag den 15. marts kl. 18,30 i Casa Danesa.
Billetterne inkl. diner og drikkevarer koster 49 €, og kan købes hos Thomas i restauranten.

Et lille smil
Apropos drengegymnastik havde formanden en henvendelse til juletræsfesten fra en mor til to drenge, der sagde, ”Hvor er det dejligt, at I har drengegymnastik, det vil mine drenge meget gerne gå til”.
Moren var måske midt i trediverne.
”Jamen det er ok, men dine børn skal nok være omkring de halvfjerds”, svarede Formanden.
Det var de så ikke endnu!

Filmaften:
Den 19. februar, kl. 19.45 viser vi Skammerens datter. Skammerens datter er en dansk fantasy-film baseret på Lene Kaaberbøls bog af samme navn fra 2000, der er blevet oversat til flere sprog og tidligere har været opført som musicalØstre Gasværk. Manuskriptet er skrevet af den Oscarvindende danske manuskriptforfatter Anders Thomas Jensen. Filmen blev Indstillet til 18 Robertpriser.
Som vanligt tilbyder Thomas en ’filmmenu’ før filmen. Tilmelding senest lørdag d. 17. februar nødvendig.

Kunstudstilling:
Lørdag, d. 17. februar afholdes fernisering fra kl. 12.30 for Hanne Matell. Hanne har skabt sin egen stil ved at eksperimentere. Hun bruger udtrykket ´let your fingers do the talking´ idet mange af hendes malerier er malet med fingrene.
For yderligere information findes diverse webpages med små vidoer, hvor Hanne fortæller om sit syn på kunst, og hvad hun ønsker at opnå med sine malerier: hannematell.wordpress.com/
Udover et møde med kunstneren byder vi naturligvis på det traditionelle glas Cava og lidt snacks.

Bridgeklubben
Kom og spil med i vores ugentlige mandags og onsdags turneringer, mødetid senest 14.45. Gæster er velkomne. Til- og framelding skal ske senest dagen før hos Jan Werum på 951 260 416 eller på mail:  jw@werum.dk. Gebyr for medlemmer er 3.50 € og for gæster 5.00 €. Dersom der er tilstrækkelig tilslutning, vil vi også kunne tilbyde undervisning for begyndere mandage fra kl. 12.30 – 14.30 og for let øvede onsdage samme tid. Tilmelding nødvendig.
Årsmøde med efterfølgende bridgeturnering og frokost afholdes lørdag d. 3. februar kl. 11.00. Mød talrigt op. Endelig dagsorden ses på opslagstavlen og tilmelding til turneringen sker til Jan Werum eller via opslag i klubben. Husk også allerede nu at reservere weekenden 3.- 4. marts til vores weekendtur til Competa.
Yderligere oplysninger om vores aktiviteter kan endvidere følges her

Årets første bustur har vi kaldt Jerez – vin, heste og tyre.
Vi mødes ved Club Danés tirsdag den 21. februar kl. 8.30, og kører langs kysten Barrios og videre til en tyrefarm. Om eftermiddagen besøger vi en bodega, hvor vi ser hvordan vinene fremstilles og får en smagsprøve på, hvordan de smager.
Efter vi har overnattet på Hotel Santa Maria i Puerto Santa Maria, besøger vi endnu en bodega Real Tesoro. Derfra går turen til den kongelige spanske rideskole.
Hele arrangementet med overnatning, to frokoster og morgenmad koster for medlemmer 217€ og for ikke medlemmer 227€.
I kan tilmelde jer til Lis på vores kontor på tlf. 952 472 880 mandag til fredag fra kl. 10 til 14 eller på mail clubdanes@gmail.com
Ønsker man yderligere oplysninger om vores arrangementer, kan man gå ind på vores hjemmeside www.clubdanes.dk eller på vores Facebook side.
Som noget nyt, er man først tilmeldt, når man har betalt for det arrangementet man har tilmeldt sig til.

BOSIDDENDE DANSKERE I BENALMADENA
For at komme de bosiddende danskere i Benalmadena kommune nærmere, samt udbrede et bedre kendskab til kommunen og dens daglige arbejde, inviterer udlandskontoret, ledet af byrådsmedlem Ana Schermann og kontorets daglige leder Joanna Drozdowska, til informationsmøde onsdag den 21. februar 2018 kl.1100, i bygningen Innova beliggende på avda. Frederico Garcia Lorca Arroya de la Miel (overfor biblioteket og Paloma Park). Mødet forventes at tage ca. 1½ time og vil fortrinsvis blive holdt på spansk og engelsk, oversættelse til dansk vil blive foretaget i det omfang det er nødvendigt.
Mødet har, som forrige møde, der blev holdt den 15. februar 2017, hvor ca. 50 danskere deltog, til formål, at formidle kendskabet til kommunens daglige funktion, samt kendskab til udlandskontorets eksistens og daglige leder Joanna, der altid står til rådighed for at vejlede udlændinge for danske borgere,
Der vil som til sidste møde blive udarbejdet en liste med spørgsmål til kommunen –  der vil blive besvaret så mange spørgsmål , som det er muligt indenfor en rimelig tidsramme.
Spørgsmål tilsendes Jens Erik Gylling: jegzarina@hotmail.com
Eller afleveres direkte på udlandskontoret beliggende på rådhuset i Benalmadena Pueblo, inden 10 feb.
Tilmelding foretages til: jegzarina@hotmail.com

Venlig hilsen
Jens Erik Gylling

Skydeklubben i februar
03. februar            Øvelsesskydning samt generalforsamling
10. februar            Fastelavnsskydning med frokost
17. februar            Øvelsesskydning
24. februar            Reg. skydning

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *